Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__319 | Feltöltés időpontja: 2016. október 4. 10:09
Foglalkoztatási együttműködési szerződést írtak alá a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnereinek képviselői. A paktum legfőbb célja a megyei munkanélküliség és a munkaerőhiány csökkentése a foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési program keretében elérhető 2,5 milliárd forintos forrásból.

Aláírták az Együttműködés a helyben foglalkoztatásért – Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés című projekt foglalkoztatási együttműködési szerződését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, konzorciumi partnerei: a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft, valamint a programban résztvevő egyéb szervezetek képviselői. A paktum alakuló ülésén jelen volt Putz Norbert a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkerő-közvetítési és Koordinációs Főosztályának képviseletében, valamint egyházak, kamarák, szakképzési-, fejlesztési- és leader-csoportok és nonprofit szervezetek képviselői is.


A projekt július 1-jén kezdődött, és a program keretében elérhető 2,5 milliárd forintos forrás segítségével képzési- és foglalkoztatási programok valósulnak majd meg a megyében, melyek legfőbb célja a munkanélküliség és munkaerőhiány csökkentése, valamint a foglalkoztatási szint növelése.


– A projekt két fő pillére a képzés és a foglalkoztatás. Olyan embereket igyekszünk majd megszólítani, akik már kiestek az álláskereső regisztrációból. Az összeget zömmel rájuk fogjuk fordítani. Emellett célunk a vállalkozók segítése is munkabértámogatással, melyet a munkabér 100 százalékáig tudunk majd finanszírozni körülbelül fél-, illetve egyéves időtartamban, a járulékokat is beleértve. Bízom benne, hogy el tudunk érni a megye legkisebb településeire is – fogalmazott Rideg László, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke a foglalkoztatási paktum alakuló ülésén. Hangsúlyozta: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat feladata lesz az emberek felkutatása, személyes segítése és beemelése a projektbe.


– Az országban talán egyedülálló a projekt, hiszen civil szervezet is bekerült a szakmai konzorciumi partnerek közé. Ez külön öröm számunkra. Legfőbb célunk elérni az embereket, akik már szinte láthatatlanná váltak a foglalkoztatási rendszerben. A megyében 9 helyen mentorirodát hozunk majd létre, ahol azon fogunk dolgozni, hogy ezeket az elrejtőzött embereket megtaláljuk – közölte Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetője.