Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Húsbolt pályázati támogatás hentesüzletek részére

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__521 | Feltöltés időpontja: 2023. január 31. 09:06
Magyarország Kormánya új támogatásokat kínál a vállalkozások fennmaradásának támogatására. Továbbra is kiemelt fókusz a vidéki térségekben és a kistelepüléseken az alapvető szolgáltatások elérhetővé A kiskereskedelemben is hatalmas problémát okoz az infláció és a magas energiaköltségek. tétele és az életszínvonal növelése.

Az élelmiszer biztosításában fontos szerepet töltenek be a hentesüzletek, amelyek javarészt mikrovállalkozásként működnek. A hentesboltok hozzájárulnak hazánk tradicionális, változatos, térségi ízvilágának és konyhaművészetének fennmaradásához is, így támogatásuk társadalmi szempontból is jelentős. A jelenlegi Húsbolt pályázati támogatás segítségével a Kormány célja az üzletek megőrzése és fejlesztése a jelenlegi gazdasági kihívások ellenére is.

A pályázatra olyan egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság jelentkezhet, akinek:

  • fő tevékenységi köre a hús-, húsáru kiskereskedelem,
  • hentesüzlete legalább egy üzleti évvel rendelkezik és vállalja, hogy 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét,
  • vállalkozása nem áll felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt és nem rendelkezik köztartozással.

Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, független attól, hogy mennyi az általa üzemeltetett húsboltok száma. Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint 4,5 milliárd Ft forrást különítenek el a Húsbolt pályázati támogatásra. A tervek szerint ebből több, mint 1000 hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió Ft támogatásban. Amennyiben az üzletben helyben történő fogyasztásra vendéglátó-ipari termék készül az általa forgalmazott húsból, húskészítményből úgy a támogatás mértéke 3,5 millió forint is lehet.

A Húsbolt pályázati támogatásra a kérelmeket hamarosan, 2023. első felében lehet majd benyújtani, a pontos beadási dátum és a végleges pályázati feltételek egyelőre még nem kerültek bejelentésre.