Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Megjelent a borászatok fejlesztésére irányuló felhívás

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__316 | Feltöltés időpontja: 2016. július 13. 12:22
A felhívás lehetőséget biztosít a mezőgazdasági termelőnek minősülő, továbbá a nem mezőgazdasági termelőnek minősülő, de legfeljebb mikro-, illetve kisvállalkozás méretű borászati üzemek számára borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez, meglévő technológia vagy gépek korszerűsítéséhez, illetve építéssel járó fejlesztési beruházásokhoz, energia-, és más erőforrás-felhasználás hatékonyságának növeléshez, illetve megújuló energiaforrás alkalmazásához.


A felhívás keretében TEÁOR 1102 (szőlőbor termelése) besorolás szerinti, mezőgazdasági terméknek minősülő (2204, 2209, 2307, 2308 KN kód szerinti) borászati termékek előállítására, kiszerelésére és tárolására vonatkozó projektek támogathatók.
Induló vállalkozás nem igényelhet támogatást, csak lezárt üzleti évvel rendelkező működő vállalkozás, azonban induló tevékenységre irányulhat a fejlesztés. A maximálisan igényelhető támogatás 200 millió forint, a támogatási intenzitás a Dél-alföldi régióban 50%.
A pályázat eredetileg 20 milliárdos keretösszeggel került volna meghirdetésre, de a Miniszterelnökség a duplájára növelte a borászoknak járó pályázati keretösszeget, így 40 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.
A pályázati dokumentáció elérhető a www.szechenyi2020.hu oldalon, illetve a kiírásról rövid összefoglaló itt olvasható.