Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Új hitelprogram vállalkozóknak

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__507 | Feltöltés időpontja: 2022. augusztus 31. 15:27
Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO, mely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgálta. Az államilag támogatott és népszerű hitelprogram konstrukció mostantól Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik.

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO verzió, ezután következik a MAX változat. Konkrét hitelkérelmek benyújtására augusztustól már lehetőség van a Kavosz országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában. A kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5-3,5% nettó kamatszinten érhetőek el.

A program keretében bevezetett termékek:

  • Széchenyi Energiakártya: ezt az energiaválság által érintett vállalkozások igényelhetik egyéves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalék nettó kamattal.
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzések finanszírozására a hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
  • Széchenyi Lízing MAX hitel: a pénzügyi lízingügyletek finanszírozására lehet fordítani.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek a https://www.kavosz.hu/ oldalon érhetők el.