Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

ÚMVP támogatott projekt helyszíni látogatása – Fülöpszállási református templom

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__124 | Feltöltés időpontja: 2011. szeptember 27. 09:42
A Fülöpszállási Református Egyházközség 2009-ben támogatást nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Vidéki örökség megőrzése jogcímre benyújtott kérelme kapcsán a község központjában elhelyezkedő templom felújítására. A beruházás keretében a templom teljes tetőszerkezetének cseréje és új ablakok beépítése történt meg, mely 2011. nyarán fejeződött be. A projekt helyszínén 2011. augusztus 24. napon látogatást tettek a Dunamellék Leader Egyesület munkatársai.

A felújított templom megtekintését követően a település polgármestere, Cseh-Szakáll Sándor elmondta, hogy hamarosan sor kerül majd a templom hivatalos átadására is, amire azért kell még várni, mert a tetőfedés eltávolítása után egy vihar következtében – az ideiglenes fóliázás ellenére – néhány helyen beázott a templom és ezt még ki kell javítani. A polgármester elmondta, hogy nagyon örültek a pályázati lehetőségnek és a jövőben is szívesen pályáznának további felújításokra, amennyiben lesz rá mód. A látogatás során a beruházás teljes nyomon követése mellett a HACS munkatársai segítséget nyújtottak a tervezett kifizetési kérelem előkészítésében és a már meglévő bizonylatok, illetve dokumentumok helyességének ellenőrzésében.

A projekt látogatások elsődleges célja - az ügyfelekkel való jó kapcsolat erősítése mellett -, hogy ügyfeleink beszámoljanak a beruházások megvalósítása során felmerült nehézségekről, esetleges problémákról és természetesen a pozitívumokról is. Ezeket a tapasztalatokat összegyűjtve szeretnénk segíteni valamennyi ügyfelünknek, hogy mire kell odafigyelniük a projektek megvalósítása során.