Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Helyi termék hozzáadott érték növelése Helvécián

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__452 | Feltöltés időpontja: 2021. május 2. 10:30
Göbölyös Károly helvéciai egyéni vállalkozó a VP LEADER Helyi Felhívások – VP6-19.2.1.-52-2-17 kódszámú - Helyben megtermelt mezőgazdasági termékek feldolgozásának, értékesítésének és hálózatba szervezésének támogatása felhívás keretében 5,28 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A kedvezményezett mezőgazdasági tevékenységét 1994-ben kezdte meg. A földművelés mellett az állattenyésztéssel is foglalkozik, a két fő ág a burgonyatermesztés és sertés tenyésztés lett a gazdaságában.

A támogatási kérelem beadásakor 1 mérföldkő tervezése történt, melynek az elérési dátuma 2019.03.31.  A beadott kérelem elbírálása elhúzódott, így saját felelősségre megkezdte a projektet.

A projekt keretében Sorpac AWRM02 automata csomagoló́ rendszer beszerzése, védjegyrendszer kialakítása, valamint 5kW napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

A Sorpac AWRM02 automata csomagoló́ rendszer beszerzése a támogatási kérelem benyújtását követően megkezdődött. A fejlesztés szükségszerűsége miatt a 2018 burgonyaszezonban a gép már üzemelt a gazdaságban és segíttette tevékenységüket. 2020 év őszén 5 kW teljesítményű napelemes rendszerrel való bővítését elvégezték, így a gép és a nagyobb csomagoló kapacitást megújuló energiával tudják fedezni. A projekt többi költsége egyéb költségnek tekinthető, amelyek magába foglalja projektmenedzsment költséget, műszaki ellenőri szolgáltatás költségét, nyilvánosság biztosításának költségét.

A védjegykutatás és védjegy bejegyzés hosszú ügyintézési ideje miatt 2020 januárjában elindította a folyamatot. Ennek vége a közlönyben való megjelentetés 2021.03.29 történt meg. Ez tekinthető a projekt befejezésének.

A fejlesztés révén megvalósul az értékesítési folyamatok stabilizálása, biztonságosabb megjelenés a piacon, a napelemes rendszernek köszönhetően költséghatékony csomagolási folyamat.

A pályázat során a pályázó vállalta minimum egy helyi, vagy térségi rendezvényen és minimum egy térségi kiadványban népszerűsítést. Pandémia miatt ennek megvalósítása nem volt egyszerű. A térségi kiadványban való megjelenés 2020. október 21 napon történt meg KEOL Kecskeméti Online felületén. 2020.08.18 napon a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét Főterén részt vett és népszerűsítette termékeit. Nyilvánosság biztosítása a megvalósítási helyen projekttábla kihelyezésével megvalósult meg.

Beszámoló letöltése