Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Megvalósult a Sárfehér Néptánc Egyesület eszközbeszerzése

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__447 | Feltöltés időpontja: 2021. január 11. 10:21
A Sárfehér Néptánc Egyesület a VP LEADER Helyi Felhívások – Civil szervezetek térségi szerepének növelése című, VP6-19.2.1.-52-8-17 kódszámú felhívás keretében 1.191.118 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A Sárfehér Néptánc Egyesület célja a magyar néphagyomány, népi kultúra táncos mozgásvilágának életkortól függetlenül történő elsajátítása; a néphagyományok minél szélesebb körben való ismertetése, népszerűsítése, annak megőrzése a következő generációk számára; tagjainak rendszeres mozgásra, egészséges életmódra nevelése.

Fontosnak tartják, hogy a fenti célok elérését, a néptáncegyüttes fellépéseit megörökítsék az utókor számára, ezért minden megjelenésükről, eseményükről, egyéb összejövetelükről nagyon sok képet készítenek, amelyet általában külsősök, a táncosok, a közönség vagy éppen a szülők készítettek, amelyek sokszor nem jó minőségűek. Régi tervük volt, hogy az egyesület eszközeit egy kiváló minőségű fényképezőgép felszereléssel bővítsék, hogy a jövőben nagyon szép minőségben tudják megörökíteni az egyesületi élet működését, a néptáncosok fellépéseit.

Elképzeléseik megvalósulására jó lehetőséget biztosított a Kolon Menti Leader Egyesület pályázati kiírása, a Civil szervezetek térségi szerepének növelése című pályázat, amely 2019. novemberében támogatásban részesült.

A projektet egy mérföldkőben valósított projekt keretében beszerzésre kerültek a következő fotózáshoz szükségek eszközök: 1 db NIKON Z6 II kit, Nikkor Z24-70mm f/4 S objektívvel és FTZ adapterrel, 1 db Nikkor Z50 mm 1,8/S objektív és 1 db SCANDISK Extreme Pro 256 Gb kártya, amely a fényképezőgép része, valamint projektmenedzsment tevékenység is megvalósult.

Az egy mérföldkőben teljesített beruházás a támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségek alapján került megvalósításra. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek pályázó eleget tett projekt tábla kihelyezésével.

Beszámoló letöltése