Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Tanácsadói tevékenység Helvécián

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__481 | Feltöltés időpontja: 2021. október 29. 19:50
Göbölyös Károly egyéni vállalkozó a VP LEADER Helyi Felhívások – Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-1-17 kódszámú felhívás keretében 4,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tanácsadói tevékenységének fejlesztésére.

Az egyéni vállalkozás helvéciai székhelyű, projektmenedzsment szolgáltatással és tanácsadással foglalkozik.
A projekt keretében meglévő melléképületben alakított ki a tevékenysége végzéséhez alkalmas iroda helyiséget. A fejlesztés keretében irodabútorok beszerzése mellett, modern innovatív informatikai berendezések, továbbá a helység fűtését ellátó klíma berendezés beszerzése, valamint 5 KW teljesítményű napelemes rendszer kiépítése valósult meg, mely a saját gazdasági tevékenysége energiaszükségletét fedezni tudja. A biztonságos munkavégzéshez, az áram kimaradások kezeléséré áramfejlesztő berendezés beszerzése is megvalósult. A fejlesztés legnagyobb tétele és egyben az innovációt legfőképpen képviselő eszköz a mezőgazdasági drón beszerzése, mely segítségével lehetősége nyílik, hogy ügyfélkörét képező gazdákat elindítsa a precíziós gazdálkodás irányába. Olyan adatokat tud szolgáltatni az eszközökkel, amely újabb szintre emeli a tanácsadói tevékenységét. A drón lehetőséget nyújt, vadkár, víznyomás, gyomosodás felmérésre, tőszámlálásra, stressz térképre, NDVI, nitrogén ellátottság, klorofill térkép elemzésére.  A projektet 3 mérföldkőben valósította meg 18 hónap alatt.
A pályázat során vállalta minimum egy helyi, vagy térségi rendezvényen és minimum egy térségi kiadványban népszerűsítést. Pandémia miatt ennek megvalósítása nem volt egyszerű. A térségi kiadvány 2020. október 21 napon jelent meg KEOL Kecskeméti Online felületén. A térségi rendezvényen 2021.09.04 napon vett részt a 27. Helvécia szüreti mulatságon, ahol a kedvezményezett megjelent, a projekt tábla kihelyezésre került, személyesen részt vett a programon, akinek kérdése felmerült tájékoztattam a LEADER programról. Nyilvánosság biztosítása a megvalósítási helyen projekttábla kihelyezésével valósult meg.
Beszámoló letöltése