Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Turcsán Lovastanya turisztikai tevékenységének fejlesztése LEADER program keretében

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__479 | Feltöltés időpontja: 2021. október 29. 19:50
Az izsáki székhelyű Turcsán Lovastanya Kft. VP LEADER Helyi Felhívások – Aktív turizmushoz kötődő szolgáltatások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-5-17 kódszámú felhívás keretében 6,4 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A vállalkozás a turisztika egyik speciális részével, a lovasturisztikával foglalkozik, a pályázat keretében ezen tevékenység szolgáltatásainak fejlesztését valósította meg.
A lovasturisztikai tevékenységét a mezőgazdasági tevékenység diverzifikálására, úgynevezett több lábon állás miatt szerette volna fejleszteni. Izsák turisztikai szempontból tekintve kedvező adottságú település. A vendégfogadáshoz és ellátáshoz kötődő intézmények várják a városba látogatókat. A település több nagyszabású rendezvényt szervez évről évre, amely sok látogatót vonz a városba. Ennek köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a turisztikai szálláshelyekre és azok szolgáltatásaikra.
A vendégeinek nyújtott lovaskocsis program lehetővé teszi a Kiskunsági Nemzeti Park területén való látogatást, ezen szolgáltatás fejlesztését egy pár fogatos lószerszám (fejző, rúdtartó, bőr istráng, szár, farmatring, hám, zabla) beszerzésével valósította meg.
2 db rendezvénysátor és 10 db-os sörpad garnitúr is beszerzése kerültek, melyek lehetővé teszik a nagyobb események és turisztikai programok megvalósítását.
A vállalkozás lovas rendezvényeket is szokott rendezni, melyek megvalósítását segíti elő a mobilboxok kialakítása, melyek a kedvezményezettnél lóval megszálló vendégek igényeit elégítik ki. Kiépítésre került 2x5 db boxból álló zárt, folyósós kialakítású istálló. Ezen lóállás a lovak tartását biztosítja megfelelő körülmények között, betartva a szabványos méreteket.
A turisztikai tevékenység során számos innovatív megoldás kerül alkalmazásra. Mint szállásadó, a vendégek igényeit szeretné első sorban kielégíteni az internet kiépítésével. A pályázattal megvalósuló informatikai és kommunikációs eszköztár a nyári szezonban táborozó gyerekek segítségére szolgál, így az internet bevezetése mellett a pályázat keretében egy vetítő, egy projektor, egy laptop és egy nyomtató beszerzése is megvalósult.

Beszámoló letöltése