Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Turisztikai szálláshely létesült Solton

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__3/i__284 | Feltöltés időpontja: 2015. június 26. 09:20
Solti székhelyű vállalkozás, a Sólyom-Solt Kft. 2013. januárjában támogatási kérelmet nyújtott be a Dunamellék Leader Egyesülethez turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímre, mely keretében közel 35 millió forint támogatást nyert szálláshely kialakításra. A projekt a Dunamellék Leader Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának megvalósítását szolgálta, a támogatást a LEADER HACS fejlesztési forrása terhére nyerte el az ügyfél.

Az elnyert projekt keretében Solt város külterületén, a Dunához közel a cég saját tulajdonú ingatlanán alakítottak ki egy 4 szobás, 12 férőhelyes egyéb szálláshely minősítésű apartmanházat, egy már meglévő épület felújításával.
A beruházást a támogatási határozat átvételét követően, azaz 2014. májusában megkezdte az ügyfél, így az első kifizetési kérelmet már 2014. szeptemberében benyújtották. A második, egyben végső kifizetési kérelmet idén májusban nyújtotta be az ügyfél, mikor is már valamennyi engedélye rendelkezésre állt. A helyszíni látogatáskor a szálláshely már üzemel, illetve szállóvendégei is voltak már.
Az ügyfél képviselője elmondta, hogy nagyon örült a pályázati lehetőségnek, mely segítségével, 60%-os támogatással egy igényes, remélhetőleg a vendégek számára is vonzó, vidékies megjelenésű és hangulatú szálláshelyet tudtak megvalósítani. A kifizetéssel problémái nem adódtak, helyszíni ellenőrzésen is minden rendben ment, így elégedett az MVH eljárásával is. Elmondta, hogy a fejlesztéssel egy olyan szálláshely kialakítása volt a cél, mely szolgáltatások nyújtásával, komplex programokkal biztosítja az idelátogatók részére a szabadidő hasznos eltöltését. A cég turisztikai szolgáltatásnyújtásba való bekapcsolódása már régóta tervezett volt.
A település és a térség is jelentős adottságokkal rendelkezik, a Duna közelsége, annak táji jellege meghatározó. A Solti-síkságon húzódik a Felső-Kiskunsági tavak területe, mely természetvédelmi terület. A solti műemlékvédelem alatt álló borospincesor vonzza a látogatókat. A településen meghatározó vizi- és horgászturizmus, borturizmus és ökoturizmus. Az Európát átszelő Mária Zarándokút is áthalad a településen. A vadászturizmusnak szintén hagyománya van a településen, a Duna közelsége miatt színes a vadvilág. A térség turisztikai szolgáltatókban gazdag: falusias környezet, halászcsárdák, lovas farmok, borházak, éttermek, helyi gyűjtemények, horgásztavak, továbbá nemzetközi jelentőség kerékpárút szeli át a térséget. Ezen adottságokra építve a szálláshelyen tartozó vendégeknek többnapos, komplex programcsomagot tudnak biztosítani.
A fejlesztés hatására a településen új turisztikai szolgáltató jelenik meg, komplex turisztikai programmal egybekötött szolgáltatás keretében. A fejlesztéssel hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, 3 fő számára munkahelyet teremt a beruházás megvalósítását követően.
A projekt látogatások elsődleges célja - az ügyfelekkel való jó kapcsolat erősítése mellett -, hogy ügyfeleink beszámoljanak a beruházások megvalósítása során felmerült nehézségekről, esetleges problémákról és természetesen a pozitívumokról is. Ezeket a tapasztalatokat összegyűjtve szeretnénk segíteni valamennyi ügyfelünknek, hogy mire kell odafigyelniük a projektek megvalósítása során.