Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Állattartó telepek kisebb értékű fejlesztéseire lehet még pályázni

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__459 | Feltöltés időpontja: 2021. május 28. 07:51
Július 22-ig van még lehetőség benyújtani a pályázatokat az állattartó telepek fejlesztésére. Az első szakaszzárás dátuma június 10.

Május 28-tól pályázható folyamatosan a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívás, mely célja, hogy a kisebb állattartó gazdaságok kiválthassák korszerűtlen termelési technológiájukat, ezzel javulhat termelékenységük és jövedelmezőségük. A baromfitartó, a sertéstartó, a szarvasmarhatartó, a juh- és kecsketartó telepek, valamint a többi mezőgazdasági haszonállat - így a lófélék, nyúl, méh, húshasznosítású galamb, fürj, strucc, emu, fácán, fogoly valamint csincsilla - tartására szolgáló állattartó telepek korszerűsítésére, fejlesztésére 2021. május 28. és július 22. között lehet pályázni.

A felhívás lehetőséget teremt az állattartó tevékenységhez kapcsolódó épületek, építmények létrehozására, kialakítására, valamint az egyes ágazatok igényeinek megfelelően önállóan támogathatók az állattartáshoz kapcsolódó egyes eszközök, gépek beszerzése. Az elnyerhető forrásoknak köszönhetően megújulhat a telepek tartás- és takarmányozási technológiája, javulhatnak az épületenergetikai mutatók, megújulhatnak az épületgépészeti berendezések. Emellett támogatásban részesülhetnek a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák is, melyeknek következtében javulhat az állattartó gazdaságok versenyképessége.

 

A támogatás mértéke a baromfi- és sertéstartó telepek fejlesztése esetében maximum 100 millió forint, a szarvasmarhatartó telepek fejlesztése vonatkozásában maximum 50 millió forint, a juh- és kecsketartó telepek és a többi állatfajhoz kapcsolódó telepek fejlesztése kapcsán pedig maximum 20 millió forint lehet. A támogatás intenzitása főszabályként az összes elszámolható költség 50 százaléka, ugyanakkor a közép-magyarországi régióban 40 százalék, továbbá a fiatal mezőgazdasági termelők által és a kollektív módon végrehajtott projektek 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak. A pályázati felhívás tartalmazza a kérelmek elbírálásának szempontjait is.

A pályázati felhívás és mellékletei elérhetőek: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-llattart-telepek-megjtsnak-tmogatsa-cm-vp2-4119-21-kdszm-felhvs