Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Elindult a piacukat vesztő élelmiszer-előállítókat segítő NAK piactér

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__416 | Feltöltés időpontja: 2020. május 7. 21:29
A koronavírus gyors terjedésének megfékezése érdekében tett korlátozások, a HORECA szektor és az export piacok kiesése, illetve sok esetben a helyi piacok bezárása miatt sok élelmiszertermelő, -előállító, valamint kistermelő piacvesztéssel szembesül, részben vagy egészében elveszítette termékeinek piacát.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett tagjai segítése mellett, így a piaci kereslet és kínálat összekapcsolásával, egy vállalkozói (B2B – Business to Business) platform elindításával is segíteni kíván az értékesítési nehézségek leküzdésében.  Az erre a célra kialakított NAK Piactér online felület már elérhető: https://piacter.nak.hu/login .
 Mivel itt vállalkozások közötti üzleti kapcsolat kialakítása a cél, ezért
·       elsősorban olyan élelmiszertermelők/előállítók jelentkezését várják, akik kereskedelmi mennyiségű termékvolumennel rendelkeznek. A bejelentkezés során az előállító megadhatja, hogy milyen termékekkel, milyen kiszerelésben, mekkora mennyiségben, milyen rendszerességgel stb. rendelkezik, illetve bármikor módosíthatja a megadott adatokat, vagy törölheti a profilját. A bejelentkezést követően az előállító bekerül a Piactér nyilvántartásába, valamint különböző szűrési feltételek alapján kereshetővé válik.
 ·       A kereskedői/vásárlói oldalon pedig az említett tételben vásárolni szándékozók jelentkezésére számítanak. A keresőfelületet a kereskedők/vásárlók is kizárólag bejelentkezést követően érhetik el. A bejelentkezett kereskedők/vásárlók szintén bekerülnek a Piactér nyilvántartásába, továbbá egy listában elérhetővé válik a nevük az előállítók számára.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a NAK kizárólag az online felületet biztosítja a kereskedői/vásárlói és az előállítói oldal kapcsolatfelvételére. A bejelentkezést követően az előállítókkal a kereskedők veszik fel a kapcsolatot, amennyiben az általuk megadott termék(ek) iránt érdeklődnek. A sikeresen létrejött kereskedelmi kapcsolatok révén a beszűkült piaci helyzetben termékfelesleggel rendelkező kamarai tagok értékesítési nehézségei csökkenhetnek, a kereskedő partnerek növelhetik a hazai beszállítóik körét, a kiskereskedelemben emelkedhet a helyi termékek aránya, továbbá csökkenhetnek a tranzakciós költségek.
A felület használatával kapcsolatban felmerülő problémákat kérjük jelezze a piacter@nak.hu email címre.