Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Július 26-tól lehet pályázni a precíziós fejlesztések támogatására

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__474 | Feltöltés időpontja: 2021. augusztus 4. 17:40
Július 26-tól benyújthatók a támogatási kérelmek a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása elnevezésű pályázati felhívás keretében.

A felhívásnak köszönhetően lehetőség van a szántóföldi- és a kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, gépek beszerzésére, így többek között támogatott a precíziós gazdálkodáshoz szükséges és arra alkalmas traktorok, betakarítógépek, munkagépek, infokommunikációs eszközök vásárlása, de a meglévő traktorok, munkagépek úgynevezett „felokosítása” is. A felhívás kiemelt figyelmet fordít a precíziós mezőgazdasági technológiák alkalmazásához szükséges szolgáltatások és tudás igénybevételének ösztönzésére is.

A magyar agráriumban új támogatási célként jelenik meg a precíziós gazdálkodási technológiák elterjesztésének a támogatása, amely az elkövetkezendő években alapvetően átalakítja a hagyományos termelési módokat, döntő fontosságú a nemzetközi versenyképesség fejlesztésében és a környezeti értelemben is minél fenntarthatóbb, erőforrások használatát optimalizáló termelés előmozdításában. Az igényelhető támogatás maximális mértéke 250 millió forint lehet, 50%-os támogatási intenzitás mellett. A forrásra mezőgazdasági termelők pályázhatnak.

A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.huoldalon megismerhetők.