Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Kalandjárat – Az útitárs Kandász Andrea

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__13 | Feltöltés időpontja: 2009. július 14. 20:16
Június 27-én a „Kalandjárat – Az útitárs Kandász Andrea” című műsorban Akciócsoportunk két települése, Hajós és Kunszentmiklós mutatkozhatott be a TV2-n.

A hajósi forgatás a Dunamellék Leader Egyesület rövid bemutatásával kezdődött Schindler János elnök úr részéről. Ezt követően a stáb a Borok és Művészetek Háza galériába látogatott a tulajdonos, Alföldi Albert kíséretében. A késő barokk stílusú plébánián megcsodálhattuk a Habsburg család tagjairól készült négy egészalakos portrét, amelyek az érseki kastélyból kerültek át ide. Schön Ferenc, Hajós Város polgármestere folytatta a helyi értékek bemutatását a hajósi csodatevő Mária szobor történetével, amelyet a település lakosai hoztak magukkal az Óhazából. Jelenleg a város katolikus templomának főoltárán található, és a róla szóló történetek a mai napig vonzzák a zarándokokat. A forgatás következő állomása a Pincefalu volt, ahol a Hepp Borházban és a Varga Pincészetben koccinthattunk a hajósi nedükkel. Végezetül a Borok Háza kádármúzeum mutatta be tárlatát.


A Hajósról szóló videót megtekinthetik a http://webcast.tv2.hu/kalandjarat/index.php?m=video&video_id=398361 linken.


Kunszentmiklóson a város alpolgármestere, Lesi Árpád várta a műsorvezetőt a Virágh-kúria bejáratánál, a helyi népdalkör pedig hagyományőrző programmal készült a tiszteletünkre. A helyi fiatalemberekből álló avar kultúra és harcművészet bemutatásával foglalkozó Iloncsuk Szabadcsapat saját készítésű ruháiban csatajeleneteket illusztrált. A helytörténeti gyűjtemény megtekintése után, az erdő mélyén felkerestük a világ legszebb avar kori leletét, a kunbábonyi Kagáni sírt. Diószegi Balázs festőművész otthona után az utolsó állomásunk a Nyakvágó Csárda volt, amelynek érdekes történetét Balatoni Éva osztotta meg velünk.


A Kunszentmiklósi rész pedig a http://webcast.tv2.hu/kalandjarat/index.php?m=video&video_id=398362 linken található meg.

Hozzászólások

3.ibolyaválasz2011.10.25 14:10:31
(2010.05.18 10:43) szubotaj írta:
Iloncsuk kun név, és az Iloncsuk Szabadcsapat fő profilja a kun felszerelések rekonstruálása, tesztelése.
bocs az előzö levél ért
2.ibolyaválasz2011.10.25 14:09:11
nagyon szépek vagytok ti cigányok tök jó lett a kép hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeee
1.szubotajválasz2010.05.18 10:43:47
Iloncsuk kun név, és az Iloncsuk Szabadcsapat fő profilja a kun felszerelések rekonstruálása, tesztelése.
Felhívjuk a hozzászólók figyelmét, hogy bár a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága minden ember alkotmányos joga, a mások jó hírnevét és emberi méltóságát sértő kijelentések esetleges jogkövetkezményeket vonhatnak maguk után.

Új hozzászólás

Név: E-mail:

Adja meg a lenti mezőben az ellenőrző kódot

(kisbetű/nagybetű érzékeny)