Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Koccintás Napja Hajóson

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__122 | Feltöltés időpontja: 2011. szeptember 19. 16:36
A „Koccintás Napja 2011” felhívás keretében az ország legkedveltebb borvidéki településéve az a település válhatott, ahol – az adott helység lélekszámát is figyelembe véve – abszolút értékben és arányaiban a legtöbb borász és borkedvelő koccintott 2011. szeptember 4-én 16 órakor.

 

Az esemény támogatója a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa volt.
Hajós város is indult azon az országos versenyen, melyen az ország legkedveltebb borvidéki településeit keresték. A hagyományteremtő céllal útnak indult, civil kezdeményezésű megmérettetésen nem egy borászat, vagy bor került a figyelem középpontjába, hanem a bortermelő települések. 
Országszerte 10 borvidék települései mozdultak meg az augusztusban elhangzott felhívásra és egy időben országosan több mint 7000 ember emelte a poharát koccintásra. A Várban, a Pest – Buda Bistro-ban tartott eredményhirdetésen kiderült, hogy 2011-ben Kiskőrös városa nyerhette el az ország legnépszerűbb borvidéki települése címet, Hajós városában 921-en koccintottak, ezzel a második helyezést szerezte meg a Hajós-Bajai Borvidék települése.