Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

LEADER projektötlet gyűjtés 2023-2027

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__517 | Feltöltés időpontja: 2022. december 30. 19:30
2022. november 7-én az Európai Bizottság elfogadta a 2023-2027 közötti Európai Uniós Fejlesztési Ciklusra vonatkozó magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervét, ebből adódóan elkezdődhet a programozási időszakra vonatkozó LEADER helyi fejlesztési stratégiák tervezése.

Az Agrárminisztérium Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága, mint a Program Irányító Hatósága előkészítette a programozási időszakra vonatkozó helyi fejlesztési stratégiák tervezéséhez szükséges sablon tervezetet. A keretrendszer előírásai mentén az egyes LEADER szervezetek végzik el a stratégiák megalkotásához szükséges szakmai adatgyűjtést, a munkacsoportos feldolgozást, és a fejlesztési javaslatok, irányok összesítését, majd ezek alapján a stratégiai dokumentum elkészítését. A korábbi fejlesztési ciklusokhoz hasonlóan, újból lehetőségünk nyílik arra, hogy térségünk számára alulról építkező fejlődési lehetőségeket kínáljunk. Ehhez kérjük aktív támogatását, részvételét a tervezési munkában!
Valós igényeken nyugvó, a tényleges és piaci alapon is alátámasztható szükségletekre válaszokat kínáló felhívásokat kívánunk kidolgozni. Ennek érdekében a tervezési folyamat részeként pontos információkat szeretnénk kapni településeinkről, az ott tevékenykedő vállalkozókról és civil szervezetekről.
A Kolon Menti Leader Egyesület által lefedett térségből (Ágasegyháza, Ballószög, Bócsa, Fülöpháza, Fülöpszállás, Helvécia, Izsák, Jakabszállás, Orgovány) várjuk azokat a projektjavaslatokat, melyek alapját képezhetik az előttünk álló uniós fejlesztési ciklus stratégiai tervezés alapdokumentumának (HFS).
A HFS elkészítése érdekében kérem, szíveskedjenek részünkre megküldeni a 2023-2027-es időszakra tervezett, ún. „LEADER-szellemiség” jegyében kialakított fejlesztési ötleteiket, javaslataikat és igényeiket! Annak érdekében, hogy a projektötleteiket meg tudják valósítani, reális, költséghatékony, életképes ötleteket várunk, melyek elősegítik – egyebek mellett – a térségi munkahelyteremtést és -megőrzést, a közösségteremtést, energiahatékonyságot.
A honlapunkon a Dokumentumtárban megtalálható projektgyűjtő adatlapot kitöltve szíveskedjenek megküldeni részünkre 2023. január 31-ig! Az adatlap letölthető itt.
A kitöltött adatlapokat eljuttathatják hozzánk e-mailen a dunamellekleader@gmail.com címre.
Szíves együttműködésüket ezúton is köszönjük!