Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Megjelent a kertészeti üzemek megújítását támogató felhívás

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__461 | Feltöltés időpontja: 2021. május 28. 07:51
Az Agrárminisztérium 50 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a kertészeti üzemek megújítását célzó pályázatát. A felhívás a kisebb üzemmérettel rendelkező kertészetek technológiai megújulását segíti.

A kertészeti üzemek fejlesztését célzó pályázat keretében a beruházások költségeinek felét fedező, vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke 25 millió forint lehet. A felhívásnak köszönhetően lehetőség van a kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, gépek beszerzésére. Ennek keretében többek között önjáró és vontatott betakarítógépek, talajművelő és egyéb munkagépek, pótkocsik vásárlása is lehetséges. A felhívás segítségével egy darab, legfeljebb 83 kW motorteljesítményű traktor is vásárolható, melynek kapcsán a támogatás mértéke legfeljebb 10 millió forint lehet. Támogatást mezőgazdasági termelők igényelhetnek, akik legalább 6000 STÉ üzemmérettel rendelkeznek, és üzemméretük és árbevételük legalább 50%-a kertészeti tevékenységből származik.

A felhívás alapján a támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint 2021. július 7-étől lesz lehetőség. A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg, az alábbi linken:

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-kertszeti-zemek-megjtsnak-tmogatsa-cm-vp2-4135-21-kdszm-felhvs