Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Megvalósult ÚMVP III. tengelyes projekt a Dunamellék Leader HACS területén

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__38 | Feltöltés időpontja: 2010. április 23. 14:40
Elkészült a Hajós Város Önkormányzata által az EMVÁ-ból III. tengely falumegújítás és –fejlesztés intézkedése keretében tavaly januárban megpályázott játszótér. A projekt keretében a kérelmező egy leromlott állapotú játszóteret újított fel a Városháza szomszédságában, ami a támogatásnak köszönhetően most már megfelel az uniós szabványoknak. A projekt jelentőségét mutatja, hogy az elkészült játszótér Hajós város egyetlen játszótere.

Az elkészült játszótéren a gyerekek –a kicsiktől a nagyokig - kedvükre válogathatnak a különféle hinták, mászókák, játszóváros, homokozó, kötél piramis és rugós játékok közül. A város a későbbiekben még fa- és virágültetést tervez a területen gyerekek bevonásával. A beruházás a település központjában, 1300 m2-es közterületen valósult meg.

A felújított játszótéren lehetőség nyílik gyermek- és nyíltnapok rendezésére, melynek során a családok kikapcsolódhatnak, kiszabadulhatnak a szürke hétköznapokból. A gyermekek biztonsága érdekében a játszótér területét körbekerítették, és zárhatóvá tették.

Az önkormányzat a kérelmét 2009. januárjában nyújtotta be az illetékes LEADER HACS-hoz, a Dunamellék Leader Egyesülethez. A támogató határozatot 2009. augusztusában vették át, melyet követően idén tavasszal kezdték meg a munkálatokat. A pályázattal elnyert támogatás összege - melynek segítségével a játszótér megvalósulhatott - 18.674.670 Ft.

Az ünnepélyes átadó ünnepségre 2010. április 23-án délelőtt 10.00-kor került sor, amikor is Schőn Ferenc Hajós Város Polgármestere a település gyermekei részére átadta az elkészült játszóteret.