Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Polgármesterek találkozója

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__56 | Feltöltés időpontja: 2010. november 2. 11:13
Október 28-án, csütörtökön a Dunamellék Leader Egyesület rendhagyó ülést tartott Hartán. Mivel az október 3-ai önkormányzati választások sok településen változást hoztak, a munkaszervezet vezetése úgy döntött, szervez egy fórumot a HACS-hoz tartozó 26 település vezetőjének, amelyen tájékozódhatnak az Egyesületünkkel kapcsolatban.

A fórum helyszínének kiválasztásakor a szervezők arra gondoltak, hogy a Hajóstól Kunszentmiklósig húzódó területnek nagyjából a közepén fekvő településen, Hartán kerüljön megrendezésre az ülés.

Schindler János, a Dunamellék Leader Egyesület Elnöke, és a Dunamellék Leader Egyesület munkatársai délután 2 órára várták a környék polgármestereit.

Miután az egyesület elnöke bemutatkozott, és bemutatta a munkaszervezet dolgozóit, beszélt az Egyesület működéséről, feladatairól, az Elnökség és a Felügyelő-bizottság tagjairól.

Az ülésre elkészített dokumentációból a polgármesterek megtudhatták, hogy az eddig lezárt III. és IV. tengelyes pályázatokból milyen eredmények születtek, település szinten hány darab támogatási kérelem került beadásra, és mely települések milyen jogcímekben jeleskedtek.

Borbényi Laura munkaszervezet-vezető néhány szót szólt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal valamint a Leader HACs-ok között létrejött delegálási szerződésről, a pályázatbeadás menetéről, forrásokról; továbbá válaszolt a feltett kérdésekre.

Zárásként a munkaszervezet-vezető elmondta, hogy a következő pályázati ciklus tavasszal lesz. A közlemények a megjelenést követően majd a www.mvh.gov.hu oldalról és saját honlapunkról www.dunamellekleader.hu oldalról lesznek letölthetők. Akinek pedig van már nyertes pályázata, ők a kifizetéseket adhatják be 2010. november 2-ig. A kifizetésekkel kapcsolatos dokumentumok szintén a fent említett honlapokon érhetők el.