Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Turisztikai szálláshely létesül Bócsán

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__276 | Feltöltés időpontja: 2015. február 20. 15:17
Kun Szabó Nándor magánszemélyként turisztikai szolgáltatás-nyújtással kíván foglalkozni, ezért 2015. januárban támogatási kérelmet nyújtott be a Dunamellék Leader Egyesülethez turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímre, mely keretében közel 35 millió forint támogatást nyert. A projekt a Dunamellék Leader Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának megvalósítását szolgálta, a támogatást a LEADER HACS fejlesztési forrása terhére nyerte el az ügyfél.

A kérelem keretében egy 6 férőhelyes, egyéb szálláshely minősítésű, új épület megvalósítására pályázott az ügyfél, a kapcsolódó komplex turisztikai programtervvel kiegészítve. A pályázat benyújtásakor az ingatlan még önkormányzati tulajdon volt, melyet azóta megvásárolt.

A beruházást a támogatási határozat átvételét követően megkezdte az ügyfél, így az 1. kifizetési kérelmet még 2014. júniusban, a 2. kérelmet pedig novemberben be tudta nyújtani. A helyszíni látogatáskor még folyamatban lévő, kisebb-nagyobb munkálatok vannak az épületen, a projekt teljes, végleges megvalósulása 2015. márciusra várható.

Az ügyfél elmondta, hogy nagyon örült a pályázati lehetőségnek, mely segítségével, 65%-os támogatással egy igényes, remélhetőleg a vendégek számára is vonzó kinézetű szálláshelyet tudott megvalósítani. A kifizetéssel problémái nem adódtak, helyszíni ellenőrzésen is minden rendben ment, így elégedett az MVH eljárásával is.

A fejlesztés hatására a településen új turisztikai szolgáltató jelenik meg, komplex turisztikai programmal egybekötött szolgáltatás keretében. A pályázó főállású munkaviszonya és őstermelői tevékenysége mellett kiegészítő tevékenységként végzi majd a szállásadói tevékenységet. A fejlesztéssel hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, 2 fő számára munkahelyet teremt a beruházás megvalósítását követően.

A projekt látogatások elsődleges célja - az ügyfelekkel való jó kapcsolat erősítése mellett -, hogy ügyfeleink beszámoljanak a beruházások megvalósítása során felmerült nehézségekről, esetleges problémákról és természetesen a pozitívumokról is. Ezeket a tapasztalatokat összegyűjtve szeretnénk segíteni valamennyi ügyfelünknek, hogy mire kell odafigyelniük a projektek megvalósítása során.