Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Új tanyafejlesztési pályázat

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__445 | Feltöltés időpontja: 2021. február 26. 12:39
Idén 858 millió forint keretösszeggel hirdette meg a Tanyafejlesztési Programot az Agrárminisztérium. Március 4-éig benyújthatóak a pályázatok!

Megjelent az Agrárminisztérium TP-1-2021 kódszámú pályázati felhívása, melynek keretében tanyagazdaságok indítására és fejlesztésére (termőföldhöz, állatállományhoz kapcsolódó gazdálkodás) igényelhető támogatás. A tanyás térségekben élő és gazdálkodó magánszemélyek, őstermelők és egyéni vállalkozók 3 millió Ft támogatást igényelhetnek, melyhez ügyféltípustól függően 10-25% önerőt szükséges hozzátenni.
Az alábbi tevékenységek támogathatók:
- tanyai lakóépület részleges felújítására,
- gazdálkodási célú épületek felújítására, építésére,
- gazdálkodást segítő gépek, eszközök fejlesztésére, beszerzésére,
- karám, kerítés létesítésére, felújítására,
- növényi és/vagy állati szaporító anyag vásárlására, beszerzésére,
- állatállomány kialakítására, bővítésére,
- a tanyán, a tanyagazdaságban előállított mezőgazdasági, élelmiszeripari és kézműipari termék eladásához szükséges feldolgozó kapacitások létesítésére,
fejlesztésére,
- tanyai lakó- és vagyonbiztonsági eszközök, rendszerek, valamint a biztonságot fokozó kommunikációs eszközök beszerzése, telepítésére.
A pályázatok elektronikus felületen történő szerkesztésére és kitöltésére 2021. február 18-a, 08 óra 00 perctől, véglegesítésére 2021. február 25-e, 8 óra 00 perctől –forráskimerülés esetének kivételével – 2021. március 4-e 23 óra 59 percig van lehetőség.   
Bővebb információ és felvilágosítás a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft-től (HOI) kérhető a 06-1-362-8120 telefonszámon és/vagy mtpi@hoi.hu e-mail címen. A pályázati felhívás a HOI honlapján érhető el.