Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Újabb nyertes TOP Plusz pályázatok

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__497 | Feltöltés időpontja: 2022. március 31. 09:00
Az energiahatékonyság, a klímavédelem, a közösség terek és az intézményi felújítások kaptak újabb lendületet megyénk településein az új uniós pályázatoknak (TOP Plusz) köszönhetően. Közel 50 település 11 milliárd forintból tud fejleszteni az elkövetkező években.


Több mint 5 és fél milliárd forint újabb pályázati forrásról döntöttek, amelyeket az előző ciklus gyakorlatát követve, a megyei önkormányzat koordinál. Az előző ciklusban már jól vizsgázott a települések közti együttműködés, amely a megyei koordinációval lehetővé tette, hogy Bács-Kiskun minden településén fejlesztések valósuljanak meg.  Az új, TOP Plusz-programnak köszönhetően „Élhető települések” kategóriában 12 település, míg az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” kategóriában pedig 11 település fejlődhet tovább, folytatva az előző években megkezdett sikeres utat.
A programok célja a korszerű energiahatékonyság és a fenntarthatóság, valamint a lakosság komfortérzetének, életkörülményének, a helyben való boldogulásának biztosítása, a településhez való kötődés erősítése.
„Élhető település” kategóriában Ballószög 540 millió forint, „önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” kategóriában Ágasegyháza 66 millió forint, Helvécia 100 millió forint támogatásban részesült. A teljes lista a www.baon.hu oldalon olvasható.