Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Újból lehet pályázni élelmiszeripari és borászati fejlesztésekre

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__2/i__376 | Feltöltés időpontja: 2018. december 4. 08:35
Január 2-től adhatják be pályázataikat a mikro- és kisvállalkozások élelmiszeripar és borászati fejlesztéseikre. A teljes támogatási keret 50 milliárd forint, a pályázati lehetőség - a források függvényében - 2021-ig még számos alkalommal megnyílik. Ez alkalommal egy felhívásban, összevontan hirdették meg a két célterületet.

A felhívás szerint az élelmiszer-feldolgozást célzó beruházásokra 40 milliárd forintot szán a kormányzat (1. célterület), míg a borászatok fejlesztésére (2. célterület) 10 milliárd forintot. A cél mindkét esetben elsősorban a versenyképesség növelése, a tevékenység diverzifikálása és az erőforrás-hatékonyság javítása. A kiírásra mezőgazdasági termelők és nem mezőgazdasági termelők is pályázhatnak, de a támogatott tevékenységnek mindenképp Annex I. termékek előállításra kell irányulnia.

A támogatás maximális mértéke mindkét célterület tekintetében):

- a közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a;

- a nem közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a.

A pályázóknak figyelembe kell venni az értékelési szempontrendszert a pályázataik összeállításánál, hiszen a kérelmek a vállalások alapján kapott pontszámok szerint kerülnek majd értékelésre és bírálatra.

A Kolon Menti HACS a témában tájékoztató fórumot tart 2018. december 14-én Izsákon a Városháza Dísztermében. Az érdeklődőket szeretettel várjuk, meghívó elérhető itt.