Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Ballószög Főtér rendezvény helyszínének kialakítása

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__485 | Feltöltés időpontja: 2021. november 30. 19:22
Ballószög Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Kolon Menti Leader Egyesület Településkép és közterületek állapotának javítása című pályázati kiírására, amelynek keretében a Ballószög, Rákóczi út 23. hrsz-ú belterületi, ingatlanon a főtér burkolása, napelemes kandeláberek, valamint zászlórudak elhelyezés valósult meg 1 mérföldkő keretében.

Az önkormányzat összesen 4 999 993 Ft támogatást nyert a fejlesztés megvalósításához.
A Ballószög, Rákóczi út 23. hrsz-ú belterületi, ingatlanon kialakításra került  egy  250,21 m2-  es és egy 63,04 m2 - es  beton térkőburkolatos rész , valamint 2 db napelemes kandeláber és 3 zászlórúd elhelyezése.
A fejlesztést indokolta, hogy a főtéren rendezett ünnepségek helyi megemlékezéseknek legyen egy arra méltó helye, ahol Ballószög lakossága ne a füvön esetlegesen a sárban állva hallgassa végig az ünnepséget, hanem szilárd burkolatú helyszínen. A térkő burkolás az ingatlanon belül 2 helyszínen lett megvalósítva. Az egyik az ünnepségek helyszíneként szolgál, a másik pedig egy kis térburkolatos sziget, ahol a későbbiekben egy pad és asztal kerül elhelyezésre a lakosok pihenését biztosítva.   
A napelemes kandeláberek a főtér megvilágítását szolgálják az esti éjszakai órákban. A főtér közvetlen a Polgármesteri hivatal előtt helyezkedik el, ide 3 zászlótartó lett elhelyezve. A Község, a testvér település és a nemzeti zászlót helyezték el.

Beszámoló letöltése