Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Beszámoló – Kósa Ferenc László e.v.

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__406 | Feltöltés időpontja: 2019. október 31. 18:01
Kósa Ferenc László ballószögi agrárszaktanácsadó a VP LEADER Helyi Felhívások - Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-1-17 kódszámú felhívás keretében 1,4 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

Kósa Ferenc László egyéni vállalkozó (Ballószög) gazdaság és vidékfejlesztő agrármérnökként 2010 óta foglalkozik agrártanácsadási szolgáltatás nyújtásával elsősorban Bács-Kiskun megyei gazdálkodók részére. Ennek keretein belül komplett szolgáltatást biztosít az alábbiak szerint:

·       gázolaj jövedéki adó visszaigénylés,

·       a különböző támogatási jogcímek igénylése
• SAPS+Zöldítés,
• termeléshez kötött támogatások, stb.

·        támogatásokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátása
• gazdálkodási napló vezetés,
• nitrát jelentés
• statisztikák elkészítése, stb.

·       pályázat figyelés és pályázatírás,

·       a gazdálkodás során felmerülő bármilyen egyedi probléma, kérdés megoldása.

A fenti tanácsadási szolgáltatást jelenleg több, mint száz gazdálkodó ügyfélnek biztosítja. Ezen túlmenően további 36 szaktanácsadó kolléga munkáját koordinálja, mint az Agrárszaktanácsadók Egyesületének elnöke.


Az utóbbi években számos gazdálkodó részéről merült fel az igény egy konzultatív, vezetési, üzletviteli tanácsadás iránt. Ennek a lényege nem a mindennapi adminisztratív háttérmunka, hanem klasszikus értelemben vett, az esetlegesen felmerülő problémák, a döntések meghozatalát segítő szakmai kérdések megválaszolása.

Ezen szaktanácsadási forma előnye, hogy nem igényel folyamatos személyes kapcsolatot, az ország bármely területén gazdálkodó részére biztosítható és könnyen elérhetővé tehető, így gyakorlatilag bárki a szükségleteinek megfelelően igénybe veheti. A fentebb említett szolgáltatást kívánja széles körben elérhetővé tenni, emiatt is nyújtott be pályázatot a Kolon Menti Leader Egyesülethez. Az üzleti szereplők manapság kiélezett piaci versenyhelyzettel és minden eddiginél gyorsabb ütemű változásokkal szembesülnek. Kósa Ferenc László  vállalkozása is szeretne lépést tartani ezzel a felgyorsult világgal, így a projekt keretében olyan modern irodai eszközök beszerzését valósította meg, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek, a legújabb trendeknek és vevőinek információigényeit maximálisan kielégítik.

 

A VP LEADER Helyi Felhívások - Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-1-17 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelme támogatásban részesült.  

Az egy mérföldkőben megvalósuló fejlesztés keretében Ferenc az agrártanácsadási szolgáltatás fejlesztéséhez kapcsolódóan szerezett be eszközöket, szoftvereket és marketing tevékenységet valósított meg. A projekt eszközbeszerzése kapcsán megvalósult 1 db Apple iPad, 1 db Apple iPhone, 1 db Apple MacBook, 1 db Xerox nyomtató, 1 db Optoma projektor, valamint a szoftverbeszerzés kapcsán 1 db gazdálkodási napló és 1 db tápanyag-gazdálkodási tervkészítő szoftver beszerzése valósult meg. A marketing tevékenység keretében 3 db roll up, 3 db plakát és 2000 db szólólap készült el. Emellett nyilvánosság biztosítása, valamint projektmenedzsment tevékenység is megvalósult.

Letöltés PDF formátumban