Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Falunap Fülöpházán

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__505 | Feltöltés időpontja: 2022. augusztus 12. 16:50
A település a hagyományos falunapi rendezvényét szervezte meg 2022. július 2-án, szombaton, melynek egyik különlegessége volt, hogy két év kihagyás után, az idei évben 21. alkalommal került megrendezésre.

A rendezvény a VP6-19.2.1-52-7-17 számú projekt keretében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya, továbbá a Kolon Menti Leader Egyesület támogatásával valósult meg.

Szép hagyománnyá vált, hogy a falunapi rendezvény keretében biztosítanak alkalmat a megvalósított települési projektek ünnepélyes átadására, a köszöntésekre, a köszönetnyilvánításokra. Az átadást követően Herpay László egykori iskolaigazgató emléktábláját és a Fülöpházán megtelepedett ősök emléket állító szoborpárt koszorúzták meg. Semmelweis Nap alkalmából köszöntötték Dr. Jose Tajola háziorvost, Dorcsák Pálné asszisztens asszonyt és Pesti Andrea védőnőt, külön kiemelve és megköszönve a koronavírus járvány alatt tanúsított példaértékű helytállásukat, kitartó és áldozatos munkájukat.

A köszöntő után finom ebéddel látták vendégül a jelenlévőket és 15 órától vette kezdetét a kulturális programok széles palettája. Lehetőség nyílt Kalmár Szilvia festményeinek megtekintésére is.  A rendezvény színvonalát az est sztárfellépői, Oszvald Marika, Annamary és a Két Zsivány előadása emelte, akik a megrendelt műsort a felállított színpadon adták elő.

Az egészségmegőrzés keretében kísérőprogramként ingyenesen egészségügyi szűrést, nyakmasszázst vehettek igénybe a résztvevők. A gyermekek számára a légvár és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Meseföld Élménybusza nyújtott kikapcsolódási lehetőséget.

Az este folyamán vacsorával és kemencében sült kapros-túrós pitével kedveskedtek a szervezők a vendégeknek. A programot fergeteges hangulatú utcabál zárta.

2022. július 3-án vasárnap 11 órától római katolikus és református istentiszteleteken vehettek részt a lakosság és a vendégek.

A rendezvényen felhasználásra került a pályázati támogatásból vásárolt rendezvénysátor a marketing tevékenységhez kapcsolódó roll-up és molinó is, melyeken megtalálhatóak a község címere mellett életképek és főbb intézményeik is.

A programok lebonyolítását segítette a községben működő egyesületekkel történő együttműködés is.

A falunapi rendezvény célja a település kulturális értékeinek, hagyományainak bemutatása mellett a fülöpházi lakosok és a helyi szervezetek együttműködése, összetartása. Ezen felül az egyesületek bevonásával, közös egyeztetésekkel és szakmai információk megosztásával a helyi identitástudat és társadalmi kohézió növelése volt, amely teljes mértékben megvalósult, hiszen lakosság körében erősödött az összetartás és az együttműködés a programok által.

A település 1,286 millió forint támogatást nyert a rendezvény megvalósítására a LEADER programból.

Beszámoló letöltése