Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Helyi termék hozzáadott érték növelése Helvécián

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__464 | Feltöltés időpontja: 2021. július 4. 17:54
Papp Zoltán helvéciai egyéni vállalkozó a VP LEADER Helyi Felhívások–VP6-19.2.1.-52-2-17 kódszámú - Helyben megtermelt mezőgazdasági termékek feldolgozásának, értékesítésének és hálózatba szervezésének támogatása felhívás keretében 5,21 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A kedvezményezett mezőgazdasági tevékenységét 1996-ban kezdte meg, zöldségfélék termesztésével foglalkozik.

A fejlesztés megvalósítása 2 ütemben történt. Az első mérföldkő során 12,5 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése történt meg, így a termelés áram szükségletét megújuló energiával tudja fedezni. Emellett Zanon Shark ZS50 Drive 600 SD elektromos metszőolló és Sofragraf Pneumatikus klipszelő vásárlása történt meg. A második mérföldkő során Union Zsugorfóliázó VP-5000 és Mandini betakarítószalag LT-63 pótkocsival került beszerzésre. A projekt többi költsége egyéb költségnek tekinthető, amelyek magába foglalja projektmenedzsment költséget, műszaki ellenőri szolgáltatás költségét, nyilvánosság biztosításának költségét.

Napelemes rendszer éves szinten akár 12-13 ezer kW áramot termel, ami a termékek tárolásának, feldolgozásának költségeit csökkenti. Pneumatikus klipszelő és metszőolló segítségével több, a pályázó által eddig nem használt technológiát alkalmazva új terméket tud előállítani. A zsugorfóliázó csomagolás által új értékesítési vonalakat tud kiaknázni.

A pályázat során a pályázó vállalta minimum egy helyi, vagy térségi rendezvényen és minimum egy térségi kiadványban népszerűsítést. Pandémia miatt ennek megvalósítása nem volt egyszerű. A térségi kiadványban való megjelenés 2020. október 21 napon történt meg KEOL Kecskeméti Online felületén. 2020. augusztus 18.-án a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét Főterén részt vett és népszerűsítette termékeit. Nyilvánosság biztosítása a megvalósítási helyen projekttábla kihelyezésével megvalósult meg.

Beszámoló letöltése