Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Izsáki Madárvédelmi Egyesület tevékenységének fejlesztése LEADER program keretében

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__480 | Feltöltés időpontja: 2021. október 29. 19:50
A Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület a VP LEADER Helyi Felhívások – Civil szervezetek térségi szerepének növelése című, VP6-19.2.1.-52-8-17 kódszámú felhívás keretében 1,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

Az Egyesület sokrétű feladatot lát: oktatás, kutatás, természetvédelem és környezetvédelem. A pályázat tervezésekor a szervezet a működéséhez és tevékenységéhez szorosan kapcsolódó szükséges eszközök beszerzését irányozta elő, mivel költségvetésük nagy részét azok a tételek teszik ki, melyek speciálisan állandó jelleggel szükségesek alaptevékenységük ellátásához.
A fejlesztés során céluk volt, hogy az alaptevékenységük ellátásához szükséges eszközök rendelkezésre álljanak. A fejlesztés keretében beszerzésre kerültek stanglik, melyek a standard hálósoron 1400 m hosszan a madárháló kifeszítéséhez nélkülözhetetlenek. Ezen hálósor, továbbá az egyesület fenntartásában lévő tanösvények tisztán tartása érdekében motoros fűrész és fűkasza vásárlása is megvalósult.
Az ismeretterjesztés és bemutatás szükségessé teszi több spektív rendelkezésre állását, így a tagjaink saját spektívje mellett a szervezet tulajdonába került távcső vásárlása is fontos lépés volt, melyet a LEADER program keretében szintén meg tudtak valósítani. A Madárvártára látogató csoportok, önkéntesek, kutatók kényelmesebb fogadás érdekében 3 db kerti kiülő beszerzése is része volt a pályázatnak.
A projektről és annak megvalósult elemeiről a programjaikon részletesen beszámolnak. A honlapukon és a Facebook oldalon is hirdetik tevékenységeinket. A meghirdetett események, feltett képek körülbelül 300-400 emberhez érnek el az oldal adatai szerint. Ők leginkább a helyi, ismert, természetbarát lakosság tagjai.

Beszámoló letöltése