Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Járda és parkoló felújítás Fülöpszálláson

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__427 | Feltöltés időpontja: 2020. szeptember 16. 15:46
A Fülöpszállás Községi Önkormányzata a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 4.999.998 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A pályázat keretében megvalósult parkoló és járda közvetlen szomszédságában található a település egyik meghatározó zöldfelülete a Közpark, amely egy 2009-ben kiírt pályázat, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatás részletes feltételeiről szóló pályázat keretén belül került felújításra. A Közpark mellett a kulturált parkolási lehetőségre eddig nem volt lehetőség, ez nagy vágya volt az itt élőknek. A parkot a lakosok pihenésre, kikapcsolódásra, sétára vagy akár futásra, szabadtéri edzések lebonyolítására használják, így jelen projektből megvalósuló fejlesztés közvetlenül nem csak a szabadidő hasznos eltöltéséhez kapcsolódik, hanem egészségmegőrzéshez, illetve sporttevékenységhez is.

A Polgármesteri Hivatal előtti járda beton burkolatú, erősen megkopott volt. A Kiskunsági tér felől az épület sarkáig korábban felújították a járda burkolatát, ami térkövezett lett. Jelen beruházás keretében ezen térkövezés folytatása és betonos parkoló kialakítása valósult meg úgy, hogy a meglévő magassági viszonyok miatt a meglévő járda burkolata és a parkoló burkolata is elbontásra került. A projekt keretében 90 m2 térkövezett járda és közel 150 m2 új betonborítással ellátott, betonozott parkoló kialakítása és 4 db kétoldalt használható kerékpártároló kihelyezése valósult meg.

Az egy mérföldkőben teljesített beruházás a támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségek alapján került megvalósításra. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek pályázó eleget tett projekt tábla kihelyezésével.

Beszámoló letöltése