Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Játszótér fejlesztés Izsákon

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__477 | Feltöltés időpontja: 2021. október 1. 11:46
Az Izsáki Általános Művelődési Központ a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 4.991.827 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

 A helyi közösség már régóta szerette volna, hogy az Izsákon működő játszótér megújuljon, bővüljön, ahol a gyerekek önfeledten játszhatnak, kiegészítve a felnőtteknek is használható fitness eszközökkel. Az álom megvalósulására jó lehetőséget biztosított a Kolon Menti Leader Egyesület pályázati kiírása a Településkép és közterületek állapotának javítása pályázat, amelyre 2019. májusában nyújtott be támogatási kérelmet az ÁMK, a támogató döntést pedig ugyanezen év novemberében vehették kézhez.
A projekt keretében a település központjában, a Szabadság téren került fejlesztésre, bővítésre a játszótér és fitness park 1 db hintaállvánnyal, 1 db fészekhintával, 1 db mozdonnyal, 1 db karikás ügyességfejlesztővel, 2 db mérleghintával, 1 db nagy manótoronnyal, 1 db emelkedő létrával, 1 db libegő, légben járóval, 1 db kétoldali lábizom erősítővel, 3 db köztéri paddal, 1 db köztéri kukával, 1 db ivókúttal, valamint az ütéscsillapító talaj telepítésével. A játszótér köré épített kerítésrendszer a gyerekek védelmében került kialakításra korábban nem a pályázat részeként, így a szülőknek nem kell aggódni, hogy csemetéjük az úttestre szalad. A beruházás rész mellett a projekthez kapcsolódott egyéb tevékenység is, amelynek keretében nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőri tevékenység valósult meg. A LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztés nem csak a szabadidő hasznos eltöltéséhez kapcsolódik, hanem egészségmegőrzés és sporttevékenységhez is.

Az egy mérföldkőben teljesített beruházás a támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségek alapján került megvalósításra. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek pályázó eleget tett projekt tábla kihelyezésével.

Beszámoló letöltése