Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Játszótér fejlesztés Orgoványon

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__425 | Feltöltés időpontja: 2020. július 30. 10:30
Orgovány Nagyközség Önkormányzata a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 4.862.080 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A helyi közösség már régóta szerette volna, hogy Orgoványon is létesüljön egy modern, biztonságos játszótér, ahol a gyerekek önfeledten játszhatnak. Az álom megvalósulására jó lehetőséget biztosított a Kolon Menti Leader Egyesület pályázati kiírása, a Településkép és közterületek állapotának javítása című pályázat, amelyre 2018-ban nyújtott be támogatási kérelmet az önkormányzat, a támogató döntést pedig 2019. novemberében vehették kézhez.
A pályázati fejlesztés keretében megvalósult játszótér a település központjában található Dr. Tóth Zoltán közterületi emlékparkban került kialakításra. A játszótéren egy csúszdával, mászókával és nyújtókkal felszerelt játszóvár a gyerekek legfőbb kedvence a rugós játék, a karusszellel és a kétüléses lengőhinta mellett. A játszóvárhoz és a hintához ütéscsillapító talaj telepítésére is sor került.  A játszótér köré épített 90 m hosszúságú két kapuval ellátott kerítésrendszer a gyerekek védelmében került kialakításra, így a szülőknek nem kell aggódni, hogy csemetéjük az úttestre szalad. A beruházás rész mellett a projekthez kapcsolódott egyéb tevékenység is, amelynek keretében nyilvánosság biztosítása, műszaki ellenőri tevékenység és tervdokumentáció készítés valósult meg. Az önkormányzat saját költségén padokat és kukákat is kihelyezett a területre.

Az egy mérföldkőben teljesített beruházás a támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségek alapján került megvalósításra. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek pályázó eleget tett projekt tábla kihelyezésével.

Beszámoló letöltése