Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Közösségi tér fejlesztése Helvécián

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__444 | Feltöltés időpontja: 2021. január 25. 12:01
A Helvéciai Sportegyesület a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert kültéri kemence építésére.

A települési rendezvényeken, futóversenyen, szabadidős programok alakalmával, május 1-jén is ki tudják használni az elkészült kemencét a településen élő közösségek.
A sportöltöző melletti (128/2 hrsz-ú) területen valósult meg a kültéri kemence építése kiszolgáló pulttal. A terület előkészítése után betonalap készült 3 x 5 méteres területen. Erre épült a kemence, amely egyedi kialakítással, külön álló 90 x 120 cm-es sütőtérrel és külön álló tűztérrel rendelkezik, így biztosítva a nagyobb rendezvények, összejövetelek alkalmával a folyamatos üzemeltetést. A kemence és kémény elkészülte után a tetőszerkezet megépítése, szigetelése, lemezborítás és a vízelvezető csatorna felhelyezése történt meg. A tervezett falazat megépítése, kiszolgáló pult kialakítása volt a következő munkafolyamat. Ezt követően került sor a villanyszerelésre, a gépészeti munkákre, kiszolgáló pult építésére, térkő lerakására. Az építmény műszaki átadása-átvétele 2020. december 11-én megtörtént. A
A kemence használatával megvalósul a csapatépítés, egészséges ételek népszerűsítése és az egészségtudatos táplálkozásra nevelés gyerekeink, sportolóink körében. A kemencében készült ételek, finomságok, az utóbbi időben nagy népszerűségre tettek szert, hisz a kemencében sült ételek íze nem csak, hogy más, de maga a folyamat is izgalmas. Legnagyobb hangsúlyt az egészség megőrzésére, illetve helyreállítására helyezzük, ezen kívül a természetes ízek megtartása, friss alapanyagok használata, a jó étvágy megőrzése, valamint új ízek megismerése és megismertetése is fontos számunkra. A kemencében sült étel hamarabb is elkészül, és olyan ízvilágot tudhat magáénak, amit más sütési technikákkal nem lehet megvalósítani.
A kemence a téli időszakban készült el, így a környezet parkosítása, szépítése, szárazság tűrő növények telepítése tavasszal fog megtörténni.
Beszámoló letöltése