Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Kulturális szolgáltató hungaricum kiállítóhely és fedett váróhely építése, valamint eszközbeszerzés Jakabszálláson

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__548 | Feltöltés időpontja: 2024. január 31. 09:10
A Jakabszállás Községi Önkormányzat a VP LEADER Helyi Felhívások - Helyi fejlesztések támogatása című, VP6-19.2.1-52-10-21 kódszámú felhívás keretében 8.499.994 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.


A Jakabszállás, Ady Endre u. (hrsz.:456) ingatlanon egy rossz állapotú buszváró helyett egy korszerűbb építmény felépítését valósította meg az Önkormányzat.
Az ingatlanon lebontásra került a rossz műszaki állapotú buszváró, melynek helyére felépítésre került a két funkciót (kiállítóhely és fedett váró) betöltő építmény.

Eszközbeszerzés keretén belül az Önkormányzat beszerzett egy kültéri zárható vitrint, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók számára fotókon, plakátokon, tájékoztatókon bemutathatóak legyenek a település, illetve környékének az értékei

Projekt célja: A kijelölt sétaútvonal utolsó állomásaként levő rossz műszaki állapotú buszváró helyett egy korszerűbb építmény kialakítása, melynek rendeltetése egy kulturális szolgáltató hungarikum kiállítóhely és fedett váró épület megvalósítása.

Az Önkormányzat a tájékoztatással, nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségét a projekttábla kihelyezésével, illetve a honlapon történő tájékoztatással teljesíti.

Az Önkormányzat fontosnak tartotta az 54. sz. főút melletti rossz állapotban levő buszváró lebontását. A projekt megvalósítása során felépített kiállítóhely és fedett váró nagyban hozzájárul a település jobb megjelenéséhez, arculatához, a települési kép javításához. A helyszínen megálló embereknek az építmény mellett elhelyezett ivókút használata is biztosított.
 

Beszámoló letöltése