Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Lovas turisztikai fejlesztés Izsákon

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__457 | Feltöltés időpontja: 2021. május 20. 17:20
A Norka Trans Kft. a VP LEADER Helyi Felhívások – Aktív turizmushoz kötődő szolgáltatások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-5-17 kódszámú felhívás keretében 5.999.994,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A Kolon Menti Leader Egyesület által meghirdetett Aktív turizmushoz kötődő szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretében a Norka Trans Kft. lovas turisztikai fejlesztést valósított meg.

A fejlesztés keretében meglévő épület felújítása valósult meg, amelyből egy istálló épületet alakítottak ki Izsák külterületén a 0137/8 hrsz-ú ingatlanon.

Az istálló épület egy meglévő régi raktárépületből kerül kialakításra, amely korábban használaton kívül volt, mert rendkívül leromlott volt az állapota. A 272 m2 alapterületű épületben kialakításra került 9 lóbox, 1 takarmánytároló, 1 szerszámtároló és egy szabad istállórész is helyet kapott.

Izsákon a lovas kultúrának nagy hagyományai vannak, a város éppen ezért csatlakozott a Bejárható Magyarország Program lovas túraútvonalához. Erre építve bővítette a vállalkozás a tevékenységét lovas turisztikai szolgáltatás nyújtással, ami már régi vágyuk volt. Horváth Katalin, a cég egyik tulajdonosa és ügyvezetője elmondta, hogy már gyermekkora óta foglalkozik lovakkal, a lovas élet minden szakterületén jártas, így a szakmai alapok is biztosítottak a lovas turisztikai tevékenység folytatásához. A sikeres működéshez helyi turisztikai szolgáltatókkal (vendéglátó egységek, szálláshelyek), valamint a helyi kulturális és természetjáró szervezetekkel kívánnak együttműködni.

 

A fejlesztésinnovatív tevékenység megvalósítására irányult, ugyanisvállalkozás új tevékenységet vezetett be, hiszen eddig még nem foglalkoztak lovas turisztikai szolgáltatás nyújtással. A beruházás révén a vállalkozás versenyképességének növelése, valamint a vevőkör bővülése révén jövedelmezőség növelésevolt a cél.

Beszámoló letöltése