Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Megvalósult a Jakabszállás Községi Sportegyesület eszközbeszerzése

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__426 | Feltöltés időpontja: 2020. augusztus 26. 17:47
A Jakabszállás Községi Sportegyesület a VP LEADER Helyi Felhívások – Civil szervezetek térségi szerepének növelése című, VP6-19.2.1.-52-8-17 kódszámú felhívás keretében 1.168.358 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A Jakabszállás Községi Sportegyesület a működése során gondoskodik a tagjainak az önkormányzat által működtetett sportlétesítmények használatáról, a megfelelő sporteszközök- és felszerelések rendelkezésre bocsátásáról, biztosítja a sportolási tevékenységhez szükséges szakmai személyzetet, edzőstábot. Az egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik a település intézményeivel, valamint pályázatokon vesz részt. Az egyesület a sportolási lehetőségeken felül kulturális és népfőiskolai tevékenység ellátását is felvállalja.

Az egyesület már régóta szeretett volna beszerezni működéséhez szükséges eszközöket, amelyeket hozzájárulnak sporteseményeik még színvonalasabb lebonyolításához, valamint megkönnyítik hétköznapi munkájukat. Jó lehetőséget biztosított a Kolon Menti Leader Egyesület pályázati kiírása, a Civil szervezetek térségi szerepének növelése című pályázat, amelyet 2019. novemberében támogatásban részesítettek.

A projekt keretében beszerzésre került 1 db mosógép, 1 db hőszivattyús szárítógép, 1 db kompresszor, 1 db pályavonalazó kocsi, 2 db labdarúgó kapu és 2 db labdarúgó kapuháló, valamint a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása érdekében 1 db D típusú projekt tábla. Emellett projektmenedzsment tevékenység is megvalósult. A beruházás során az egyesület hosszútávú zavartalan működéséhez szükséges eszközök kerültek beszerzésre, amelyek megkönnyítik a tevékenységük végzését. A projekt hozzájárul a közösségi élet fokozásához, a helyi összefogás erősítéséhez.

Az egy mérföldkőben teljesített beruházás a támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségek alapján került megvalósításra. A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek pályázó eleget tett projekt tábla kihelyezésével.