Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Parkoló kialakítása Izsákon

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__438 | Feltöltés időpontja: 2020. december 1. 09:02
Izsák Város Önkormányzata a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 4.999.993 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

A Kolon Menti Leader Egyesület által meghirdetett Településkép és közterületek állapotának javítása című pályázat keretében Izsák Város Önkormányzata a Katona József utcai 2012 hrsz-ú belterületi, 466 m2 nagyságú ingatlanon egy 16 állásos beton térburkolatú személygépjármű parkolót épített ki, amelynek végében kerékpár parkolók is kialakításra kerültek 12 db kerékpártámasszal. A 16 db parkolóból 1 db mozgáskorlátozottak részére kerül kialakításra.

A fejlesztést indokolta, hogy a tervezett parkoló közvetlen szomszédságában található a Kisizsáki- összekötő csatorna, amelyhez kapcsolódóan a TOP-2.1.2-15-BK1 - Zöld város kialakítása című elnyert pályázatnak köszönhetően többek között sor került a csatorna partszakaszának teljes rekonstrukciójára, zöldítésére mintegy 6.420 m2-en. Az elhanyagolt állapotú csatornapart és zöld övezete teljesen megújult, ugyanis az elöregedett fák kivágásra kerültek és számos új fa és cserje ültetése valósult meg. Az újonnan kialakítandó zöld övezeti park csendes, nyugodt helyen található, így megfelelően alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra, akár egy laza sétára, vagy akár futásra, szabadtéri edzések lebonyolítására. A parkhoz közvetlen kerékpárút vezet, ezért is volt indokolt a nagyobb számú kerékpárparkoló kialakítása is. Az új parkban tervezett szabadtéri fitness park kialakítása is a későbbiekben, így a LEADER pályázatból megvalósuló fejlesztés nem csak a szabadidő hasznos eltöltéséhez kapcsolódik, hanem egészségmegőrzés és sporttevékenységhez is.

Beszámoló letöltése