Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Sportfelszerelések beszerzése Izsákon

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__409 | Feltöltés időpontja: 2020. február 21. 11:55
Izsáki Sárfehér Sportegyesület a VP LEADER Helyi Felhívások – Civil szervezetek térségi szerepének növelése című, VP6-19.2.1.-52-8-17 kódszámú felhívás keretében 1,27 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert tevékenységének fejlesztésére.

 

Az Egyesület nagy múltra tekint vissza, 1997-ben alakult, célja a rendszeres sportolási lehetőségek, a versenyzés, a testedzés biztosítása, az ilyen igények felkeltése és az ehhez szükséges feltételek biztosítása. 
Az Egyesület felnőtt csapata a megyei III. osztály megnyerése után feljebb lépett és a megyei bajnokság II. vonalában szerepel már a 2015/2016-os évad óta. Az utánpótlás területén minden olyan korosztályt versenyeztetnek, amelyre lehetőségük nyílt. A Bozsik programban U7, U9, U11 és U13, valamint a megyei bajnokságokban U14, U16, U19 korosztályokban szerepelnek csapataik. Megyei futsal bajnokságokban is indultak csapataik az U11, U13, U15, U17 és U19, illetve a leány U15 korosztályban.

A VP LEADER Helyi Felhívások – Civil szervezetek térségi szerepének növelése című, VP6-19.2.1.-52-8-17 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmük támogatásban részesült. 
Az egy mérföldkőben megvalósuló fejlesztés keretében az egyesület sporteszközöket és sportfelszereléseket vásárolt, mivel csapataik részére sajnos hosszú évek óta nem sikerült beszerezniük a nagy létszámunknak elegendő sporteszközöket, sportfelszereléseket, melyek biztosítanák egyesületük zavartalan működését. A meglévő felszereléseik a nagy igénybevétel miatt hamar elhasználódnak, cserére szorulnak. A pályázatnak köszönhetően most 20 db labdát, 20 db hosszú ujjú aláöltözetet, 40 db tréning pólót, 20 pár labdarúgó cipőt, 3 db mérkőzés labdát, 40 pár tréning zoknit szereztek be.

A fejlesztés révén biztosított az Egyesület zavartalan működése, a csapattagok megfelelő komfortérzetének, valamint a csapat arculatának és megfelelő megjelenésének megtartása. A beszerzésre kerülő sporteszközöknek köszönhetően a játékosok motiváltabban vesznek részt a sportszervezet edzésein, edzésmérkőzésein és bajnoki mérkőzésein. Amatőr sportolók lévén a rendszeres sportoláshoz nélkülözhetetlen anyagi kiadásaikat is jelentősen sikerült csökkenteni. Sportszakmai szempontból a megfelelő minőségű felszerelések (elsősorban labdák, labdarúgó cipők) hosszabb életűek, az elvégzett munkában is komolyabb minőséget képviselnek. Az Egyesületnek a pályázat útján lehetősége nyílt kifejezni sportolói felé elismerésüket, köszönetüket az általuk nyújtott teljesítményért. Nem csak a felnőtt játékosok, hanem az ifjúsági csapatból várhatóan a felnőtteknél számításba vehető sportolóik is részesülhettek a támogatásban. Ez helyi szinten komoly jelentőséggel bír, hiszen az utánpótlás bajnokságokban szereplő fiataloknak szintén plusz motivációt jelent. A megfelelő minőségű sportruházatoknak a sportsérülések megelőzésében is nagy jelentősége van: használatuknak köszönhetően jelentősen csökken a húzódások, rándulások száma.
A mindennapi munkában pedig sokkal nagyobb sportélményt jelent az edzéseken, mérkőzéseken elvégzett munka. Az egységes megjelenés a külvilág felé jelzi a csapat tagjainak összetartozását és erősíti a kohéziót, segít az egészséges önbizalom kialakításában.

A kötelező tájékoztatás és nyilvánosság követelménynek eleget tettek projekt tábla kihelyezésével.

Beszámoló letöltése