Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Sportpark kialakítása Ballószögön

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__487 | Feltöltés időpontja: 2021. november 30. 19:22
A Futaszög Egyesület sikeresen pályázott a Kolon Menti Leader Egyesület Településkép és közterületek állapotának javítása című pályázatára, amely keretében a Ballószög, Vasút utca 190. hrsz-ú belterületi ingatlanon sportpark burkolást, napelemes kandeláberek, valamint kültéri fitnesz eszközök elhelyezését valósította meg 1 mérföldkőben. Az egyesület összesen 4 999 982 Ft támogatást nyert a fejlesztés megvalósítására

A fejlesztést indokolta, hogy a C típusú fedett kondipark csak saját testsúlyos edzéseket tesz lehetővé. Kezdőknek vagy az idősebb korosztály számára nehéz feladatokat végrehajtani rajta.
A 190 hrsz.-ú ingatlanon kialakításra került egy 113 m2-es beton térkőburkolatos rész, valamint 2 db napelemes kandeláber és 6 db kültéri fitnesz eszköz, valamint 10 utcabútor és 4 db hulladékgyűjtő edényzet.


Az új kondi park egy már meglévő, előző pályázaton nyert kondicionáló eszközök mellé lettek telepítve. Az új gépeket a kevésbé edzett, akár idősebb korosztály is tudja használni.  Azon felül, hogy zöld övezetben lehet edzeni, a lakosok sokkal szélesebb köre is használhatja a gépeket, akár több generáció is összejöhet a helyszínen, egészsége megőrzése érdekében. A helyszín így egy sportolni vágyó, szerető közösséget hoz össze. A kondi park zöld övezeti park, csendes, nyugodt helyen található, így megfelelően alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra, akár egy laza sétára, vagy akár futásra, szabadtéri edzések lebonyolítására.