Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Szabadidő és játszópark építése Jakabszállás Közösségért

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__491 | Feltöltés időpontja: 2022. január 30. 07:41
Jakabszállás Község Önkormányzata a VP LEADER Helyi Felhívások – Településkép és közterületek állapotának javítása című, VP6-19.2.1.-52-4-17 kódszámú felhívás keretében 5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert közösségi tér fejlesztésre.

Jakabszállás Község központi területén közterület megújítása valósult meg a pályázatban. A projekt keretében a község központi helyén lévő parkerdőben játék- és szabadidős sporteszközök telepítése valósult meg.
Így a már meglévő néhány játék kiegészítésével szélesebb szabadtéri program lehetőséget tudnak biztosítani a település lakosainak, formálva ezzel mind az egészséges életmód, mind a közösségi összetartás szemléletét. A parkerdő nemcsak gyerekek, hanem idősebb korosztály számra is alkalmas a sport tevékenységek folytatására szabad levegőn. A pályázat keretében a következő játszótéri és fitnesz eszközök beszerzése és telepítése történt meg: négyüléses hinta, drótkötélpálya, hatszögletű mászóka, rugós póni, evezőpad, eliptikus tréner, mellizom erősítő, dupla oldalirányú lengőkaros fitneszgép.
A fitnesz eszközök megléte bővíti a mozgásformák lehetőségeit. A spoteszközök célcsoportja elsősorban a helyi fiatalok és felnőttek, akik szabadidejüket aktívan, edzéssel tudják eltölteni a szabadban. Az eszközök segítenek az egészséges életmód megőrzésében és erősítésében.
Valamennyi településen a közösségi terek, szabadidő eltöltésére alkalmas terek fontos szerepet töltenek be a közösség életében. A településközpontok, közösségi terek megújítása előidézheti az életszínvonal javítását, a helyi identitás erősítését. Felújításuk fontos a társadalmi kohézió elősegítése érdekében. A közösségi terek, közterületek fontos színterei a befogadást, társadalmi aktivitást és a társadalmi kohéziót elősegítő foglalkozásoknak, programoknak, így Jakabszálláson is kiemelten fontosnak tartotta az Önkormányzat, hogy a központi közösségi teret megújítsa.
A fejlesztés nagymértékben javítja a település központjának megjelentését, arculatát, javítja a településen élők életminőségét, erősíti a helyi közösségek építését, identitását.
Beszámoló letöltése