Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Szüreti Mulatság Helvécián

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__397 | Feltöltés időpontja: 2019. szeptember 24. 12:44
2019. szeptember 6-8. között került megrendezésre a XXVI. Helvéciai Szüreti Mulatság. A programok többsége a Millenniumi Emlékparkban került megrendezésre.

Szeptember 6. napján a nyitó ünnepséget követően a helyi kitüntető díj átadásával, kiállítás- megnyitóval, ifjúpolgárok fogadásával, valamint motoros show műsorral várták a helyi és a vidéki látogatókat. A péntek esti műsor fénypontja Csepregi Éva előadása volt, amelyet nagyon sokan izgatottan vártak. 

Szombat délelőtt a szüreti nap hagyományához kapcsolódóan szőlő- és borászati bemutató, mustkészítés, mezőgazdasági gépek bemutatója zajlott, a borudvarban finomabbnál finomabb nedüket kóstolhattak a borkedvelők. A Pom- Pom együttes fellépése gyorsan a színpad elé vonzotta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
A főzőverseny, szűrővizsgálat, zumba, mazsorett, testvértelepülés fúvószenekara, valamint a kézműves termékek vására szintén a lakosság és az idelátogatók színvonalas szórakozását szolgálta. A lovas felvonulásra nagyon sok helyi és környékbeli lovas-fogatos érkezett. A felvonulás a művelődési otthon elől indult, végig a település főbb utcáin, ahol a lakosság több ponton megvendégelte a lovasokat és a fogathajtókat.
A szombat esti bál a sportcsarnokban került megrendezésre, melyen a tánccsoport mellett országosan ismert fellépő, Henna és Sihell Ferry adott műsort.

Vasárnap ökumenikus istentisztelet zárta a rendezvényt a református templomban, melyen a helyi lakosság, a képviselő-testület tagjai és a testvértelepülésekről érkezett vendégek vettek részt.

A rendezvény programjai nagyon jó hangulatban teltek, ami köszönhető volt a kellemes őszi időjárásnak is. Az önkormányzat a rendezvény megvalósításához LEADER támogatást igényelt, azonban a pályázat elbírálása még folyamatban van.