Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Szüreti Napok Ballószögön

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__431 | Feltöltés időpontja: 2020. október 11. 17:32
2020. szeptember 11-13. között került megrendezésre a XVI. Ballószögi Szüreti Napok. Az önkormányzat a Helyi közösségi összefogást erősítő rendezvények támogatása VP6-19.2.1.-52-7-17 felhívás keretében közel 2 millió forint LEADER támogatást nyert a rendezvény lebonyolításához szükséges mobil színpad beszerzésére.

Az önkormányzat az őszi rendezvénysorozatot nagyrészt a hagyományai szerint, az ünnephez méltóan meg tudta tartani a járványügyi intézkedéseket betartva. Rendhagyó módon a Sportcentrum adott otthont a rendezvénynek. A helyszín idén is tündökölt, őszi díszekkel felöltöztetve, színes programokkal megtöltve. Ballószög lakossága és a vendégek szépen ünnepeltek, fegyelmezetten, a szabályokat betartva.

A rendezvény első napján, pénteken kisgyermekek motoros felvonulásával vette kezdetét a szüreti rendezvény a Sportcentrumban. A délután folyamán fellépők szórakoztatták a közönséget: a Ballószögi Csillagszem Óvoda óvodásai, a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai, Vadhajtások elnevezésű citera együttes. A Hetényi Borudvarban Pál Attila, Látó Richárd és az Őszirózsák zenészei szórakoztatták a közönséget, a házigazdák finom borokat, zsíros kenyeret kínáltak. A Sportcentrum esti programja László Attila koncertjével folytatódott, a napot DJ Jenci bulija, az RGB Laser System fényei zárták. 

Szombaton korán reggel a Nosztalgia Zenekar zeneszóval ébresztette településünk lakosságát. Délelőtt elindult a sportpálya területén a játékos gyermekudvar. Malacfogó versenyen több korosztályban mérték össze a gyerekek a gyorsaságukat és az ügyességüket. Volt bábszínház a Furfangos Paraván előadásában. A helyszínen ugrálóvárak, kukorica morzsoló, körhinta, népi fajátékok és az Otthon Segítünk Alapítvány programja, a Meseösvény nevet viselő mesés játszóház várta a gyerekeket. 

A délután fő attrakciója a fogatosok, lovasok szüreti felvonulása volt. Sokak örömére a helyi Hagyományőrző Népdalkör, valamint a Ballószögi Kincsecskék Aranypintyőkék és a Csillagvár csoportjainak műsora következett, a színvonalas, értékes produkciókkal lenyűgözték a közönséget.

Vasárnap ünnepi szentmisével adtak hálát az elmúlt napokért, a termésért, a közösségükért.