Új Magyarország Vidékfejlesztési Program EU Home

Telephelyfejlesztés Orgoványon

Rövid link: http://dunamellekleader.hu/hun/s_!news/i__8/i__436 | Feltöltés időpontja: 2020. november 23. 12:37
Az orgoványi székhelyi UP-TECH Kft. a VP LEADER Helyi Felhívások – Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások fejlesztése című, VP6-19.2.1.-52-1-17 kódszámú felhívás keretében 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A vállalkozás orgoványi székhelyű, építőipari kivitelezésekkel foglalkozik. A telephelyet bérelik egy ipari területen belül. A pályázat keretében a telephely térkővel való ellátására igényeltek támogatást.

A teljes projektet nézve az alábbi tevékenységek valósultak meg:

I. Kisléptékű infrastruktúra-fejlesztés: 1103,84 m2 térkő lerakása;

II. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása: 2 db napelemes kandelláber telepítése

III. Kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása: projekttábla kihelyezése.

Megvalósult a cég telephelyének térkővel való ellátása a tervezetthez képest nagyobb területen, 1103,84 m2-en, valamint 2 db napelemes kandelláber telepítése. A térkő mennyiségének növekedése kapcsán a műszaki tartalom módosításról a változásbejelentést nyújtottak be a kifizetési kérelem benyújtása előtt.

A fejlesztés előtt a cég telephelye nem volt szilárd burkolattal ellátva, amely csapadékosabb időjárás esetén a megnehezítette a közlekedést és a munkavégzést. A telephelyen belül az infrastruktúra tehát nem volt megfelelő, a pályázati lehetőségnek köszönhetően egy olyan telephelyet tudtak létrehozni, mely a partnerek kiszolgálásának színvonalát emeli, valamint a munkavégzés számára kedvezőbb körülményeket teremt.

A napelemes kandeláberek a közvilágítás hiányát pótolják, melynek működtetése költséghatékony az alkalmazandó megújuló és energia-hatékony technológiának köszönhetően. Működtetése nem igényel hálózati tápellátást, energiáját a napsugárzásból nyeri. Környezetbarát, használatával a szén-dioxid kibocsájtás is csökken.

A fejlesztés hozzájárul a cég versenyképességének növeléséhez azáltal, hogy egy színvonalas telephely jön létre, a partnerek kiszolgálásának színvonalát emeli, valamint a munkavégzés számára kedvezőbb körülményeket teremt.

A projekt 100%-a megvalósult a projekt támogatói okiratban jóváhagyott elszámolható költségeihez viszonyítva. A tervezetthez képest több mennyiség valósult meg, a térkövezés tételnél másik típusú, éngy-ben szereplő térkő került lerakásra ugyanazon műszaki paraméterrel, mely tételen költségmegtakarítást értünk el, az összes többi munkanemen pedig költségtöbblet generálódott, így ezek egymást kiegyenlítették.

Beszámoló letöltése